2. Om Oss

daniel-hogupplostDaniel Nyberg
Jag är i dagsläget 26 år gammal. Som nioåring fick jag diagnosen Asperger Syndrom. Under en väldigt lång tid var detta någonting som var svårt för mig att acceptera . Idag har jag dock inga problem med min diagnos och ser den till och med i de flesta fall som en styrka! Jag studerar sedan en tid tillbaka på kandidatprogrammet i filosofi och lingvistik vid Stockholms Universitet (fast det är filosofi och historia som är de största intressenterna). Sedan dess har jag också flyttat till en studentlägenhet och startat mitt egna företag.

Jag kan idag klara mig så bra att folk inte ser att jag har en diagnos. Mitt i alla mina ”Aspergerdrag” och vanliga drag har jag hittat den jag trivs med att vara. Idag ser jag framåt, mot ett liv som jag kan göra precis vad jag vill av. Om jag hittar en låst dörr, så låser jag upp den! Mellan mina djupa intressen i filosofi och historia, så tycker jag väldigt mycket om att hjälpa andra människor. Att få delge andra mina erfarenheter och de lösningar jag använt mig av för att överkomma mina problem är därför någonting som jag tycker väldigt mycket om. Därför är jag väldigt glad över att ha fått möjligheten att, tillsammans med min mamma, arbeta med Optimal Potential.

 

kerstin-nyberg

Kerstin Nyberg
Jag är mamma till Daniel och är en 54 år gammal egenföretagare som har varit ensamstående förälder till två pojkar sedan de var 3 och 5 år gamla. Daniel är min förstfödde son och hans bror, Andreas, har ingen diagnos. Mina söner har genom alla år varit väldigt olika och har därför också haft väldigt olika behov. Att vara mamma till Daniel har utan tvekan gett mig ”något att bita i”. Det har också genom åren gett mig mycket kunskap jag inte haft om situationen sett annorlunda ut, och det är den kunskapen jag idag vill förvalta på bästa sätt genom att hjälpa andra. Just det är vad vi gör tillsammans, från våra olika utgångspunkter, via Optimal Potential.

Man kan om man vill !